Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Satay daging malaya

Aantal personen: 4

Ingrediënten

650 - 750 gram mais, bij voorkeur licht met vet dooraderd rundvlees,
2 theel. koenjit (kurkuma / geelwortel), 1 theel. scherpe kerriepoeder (Madras), 1 theel. djmtan (komijn), 1.5 theel. sambal oelek,
1 eetl. rasp van limoen- of citroenschil, 1 theel. zout, 1 eetl. palm- of donkerbruine basterdsuiker, 4 eetl. dikke kokosmelk (cream), uit blikje.

Voorts:
16 bamboestokjes (satéstokjes)650 - 750 gram mais, bij voorkeur licht met vet dooraderd, rundvlees 2 theel. koenjit (kurkuma / geelwortel) theel. scherpe kerriepoeder (Madras), 1 theel. djmtan (komijn), 1.5 theel. sambal oelek, 1 eetl. rasp van limoen- of citroenschil, 1 theel. zout, 1 eetl. palm- of donkerbruine basterdsuiker
4 eetl. dikke kokosmelk (cream), uit blikje. Voorts: 16 bamboestokjes (satéstokjes)

Bereiden

Maak het vlees droog met keukenpapier. Snijd het in blokjes van 1,5 - 2 centimeter.
Doe alle overige aangegeven ingrediënten in een wijde kom. Blijf er zo lang in roeren tot het zout en de suiker zijn opgelost.
Schep het vlees door de marinade en laat alles een uurtje staan. Schep alles wel elk kwartier even goed om, zodat het vlees aan alle kanten in aanraking komt met het wel zeer kruidige mengsel.
Leg intussen l6 bamboestokjes ten minste 20 minuten in ruim koud water. Hierdoor zullen de stokjes tijdens het roosteren niet verbranden.
Steek aan elk stokje 4 - 5 blokjes vlees. Rooster de satés onder een reeds voorverwarmde hete ovengrill of boven het gloeiende houtskoolbed van de barbecue. Keer de stokjes regelmatig, zodat de satés aan alle kanten even gelijkmatig worden geroosterd. Trek voor het roosteren niet meer dan 6 - 8 minuten uit

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chinese kool met tomaten
Thaise vispakketjes
Aziatische schotel
Indonesische stoofschotel
Nasi goreng met paksoi
Gebakken banaan 1 en 2

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes