Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saos Katjang (pindasaus)

Aantal personen:

Ingrediënten

300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s)
2 fijngesneden sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
½ tl garnalenpasta (trassi)
1 tl sambal oelek
1à 2 tl tamarindepasta
2 à 3 tl bruine suiker
1 el ketjap manis
zout
4 dl water

Bereiden

Roerbak 300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s) circa 4 minuten in 1 dl hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Wrijf of hak de pinda‘s fijn in een vijzel of keukenmachine. Schep de olie op 1 el na uit de pan en bak 2 fijngesneden sjalotjes, 1 geperst teentje knoflook en ½ tl garnalenpasta (trassi) circa 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg 1 tl sambal oelek, 1 à 2 tl tamarindepasta, 2 à 3 tl bruine suiker, 1 el ketjap manis, zout en 4 dl water toe en laat de saus op zacht vuur circa 5 minuten koken. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik is. De saus kan goed afgesloten 1 à 2 weken worden bewaard.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chinese bouillonfondue
Thaise pindasaus
Gado Gado
Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)
Thais zoetzuur kipgerecht

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes