Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sajoer lodeh met sate

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1½ eetl olie
1 ui
1 teentje knoflook
300 gr snelkookrijst ( Kwaliteitsmerk )
zout
250 gr panklare witte of spitskool
2 theel sambal oelek
400 gr Oosterse roerbakgroenten
2 dl kippenbouillon ( v.e. tablet )
4 pakjes kipsaté ( diepvries )
peper
3 el gebakken uitjes (Conimex )
1 zak kroepoek

Bereiden

Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Kook de rijst in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel. Voeg de kool en de sambal toe en bak 3 minuten mee. Schep de roerbakgroenten erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de sajoer 7 minuten op een laag vuur koken. Verwarm intussen de saté volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de sajoer eventueel op smaak met peper en zout. Doe de saté over in een schaal en bestrooi met de uitjes. Serveer met een koud pilsje.
Bereidingstijd : 20 minuten

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Saos Katjang (pindasaus)
Chinese vleesschotel met rijst en ei
Thaise pindasaus
Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)
Aziatische schotel
Oostersemihoen met vleesreepjes, tauge en paddestoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes