Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rendang (Indonesische stoofschotel)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 rode uien
4 tenen knoflook
4 cm gemberwortel
1 tl geelpoeder
700 gr riblappen
citroengras
zout
1 tl cayennepeper
1/4 blok santen
kokos
koriandergroen of peterselie

Bereiden

Twee rode uien en 4 tenen knoflook snipperen, 4- cm slukje gemberwortel raspen en met 1tl geelpoeder in wat olie 5 min fruiten. Magere riblappen, in 2 cm grote stukjes in de pan scheppen, met in stukken geknipte steel citroengras, wat zout, 1 tl cayennepeper, 6 dl water en 1/4 blok santen. Aan de kook brengen en 3 uur (3/4 uur in de snelkookpan) stoven en zonder deksel nog 1/2 uur laten pruttelen. Met koriandergroen of peterselie en kokos bestrooien.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Oosterse kip
Nasi goreng met paksoi
Sate van varkensvlees
Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)
Thais zoetzuur kipgerecht
Vietnamese salade met garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes