Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oostersemihoen met vleesreepjes, tauge en paddestoelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 el ketjap manis
2 el citroensap
zout en peper
350 gr magere varkensreepjes
400 gr mihoen
3 lente uitjes
300 gr gemengde paddestoelen
1 groene peper
2 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
100 gr taugé

Bereiden

Meng de ketjap, het citroensap, zout en peper met het varkensvlees en laat alles circa 1 uur in de koelkast marineren. Breng 1 l water aan de kook. Voeg de mihoen toe, zet het vuur uit en laat het 8 min. Zo staan. Snijd de paddestoelen in plakjes en de lente- uitjes in ringetjes. Maak de peper schoon en snijd in stukjes. Verhit de olie in de wok.Voeg de lente- ui, de peper en de uitgeperste knoflook toe en roerbak alles. 1 min.
Voeg de paddestoelen toe en bak nog 2 min. Neem alles uit de wok. Roerbak het vlees zonder de marinade (bewaar de marinade) in circa 4 min. Gaar. Voeg de marinade toe en warm deze 1 min. Mee. Voeg de overige ingredienten toe en laat alles, al omscheppend, door en door warm worden.

Lekker met: een salade van wortel met een dressing van 2 el sinaasappelsap, 2 el yoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl fijngehakte bieslook en zout en peper naar smaak.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise vispakketjes
Varkensvleescurry met kokosmelk
Gado Gado
Sate van varkensvlees
Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)
Gefrituurde Loempias (Vietnamese)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes