Meng de ketjap, het citroensap, zout en peper met het varkensvlees en laat alles circa 1 uur in de koelkast marineren. Breng 1 l water aan de kook. Voeg de mihoen toe, zet het vuur uit en laat het 8 min. Zo staan. Snijd de paddestoelen in plakjes en de lente- uitjes in ringetjes. Maak de peper schoon en snijd in stukjes. Verhit de olie in de wok.Voeg de lente- ui, de peper en de uitgeperste knoflook toe en roerbak alles. 1 min.
Voeg de paddestoelen toe en bak nog 2 min. Neem alles uit de wok. Roerbak het vlees zonder de marinade (bewaar de marinade) in circa 4 min. Gaar. Voeg de marinade toe en warm deze 1 min. Mee. Voeg de overige ingredienten toe en laat alles, al omscheppend, door en door warm worden.
Lekker met: een salade van wortel met een dressing van 2 el sinaasappelsap, 2 el yoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl fijngehakte bieslook en zout en peper naar smaak.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |