Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse kip

Aantal personen: 2-

Ingrediënten

350 gr kipfilet
1 aubergine
3 lente-uitjes
2 takjes basilicum
1 pak Knorr Wereldgerechten-Thaise Kip Siam
(zonnebloem) olie
2 dl kokosmelk
1,5 dl water

Bereiden

Snijd de kipfilet in reepjes. Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne schuine stukjes. Hak de basilicum fijn. Kook de Thaise rijst in ca 8 min gaar.
Verhit ondertussen 2-3 eetl olie in een wok.
Voeg de kipfilet en aubergine toe en roerbak ca. 4 min, tot de stukjes kip en aubergine goudbruin en gaar zijn.
Blus af met water en de kokosmelk. Voeg al roerend de inhoud van het zakje Siam- saus toe en laat het geheel nog ca 2 min zachtjes koken.
Schep de lente- ui en cashewnoten door de saus en bestrooi met basilicum. Serveer met rijst.
Tips:
In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van (kokos)melk. Dit geeft gekruide gerechten een zachtere smaak.
Ook aubergine en (Thaise) basilicum zijn vaste ingrediënten in veel Thaise gerechten.
In plaats van kipfilet kun je dit gerecht ook maken met grote garnalen. Bak rauwe garnalen ca 3 min tot ze roze zijn en voeg ze toe aan de saus. Als je gekookte garnalen gebruikt, alleen even opwarmen door aan de saus toe te voegen.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise gehaktsalade
Varkenshaasje met appel en paksoi
Loempiaatjes uit de oven (4 stuks)
Indonesische stoofschotel
Gemberkip met honing
Thaise pindasaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes