Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie. Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart.
Bak vervolgens de kip in de olie op hoog vuur om en om goudbruin en gaar.
Voeg daarna de champignons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken. Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, sojasaus en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur.
Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.
Tip: Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |