Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chinese kool met tomaten

Aantal personen: 3

Ingrediënten

3 eetl (arachide-)olie
2 grote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
1 theel sambal oelek
1 struik (ca. 450 gram) Chinese kool, schoongemaakt, in smalle reepjes gesneden
4 tomaten, ontveld,vruchtvlees in smalle reepjes gesneden
2 dl groentebouillon, eventueel van tablet of korrels/poeder
2 eetl tomatenpuree
1 dl Chinese tomatensaus( toko of betere supermarkt), uit potje of flesje
2 eetl zoete Indonesische sojasaus (ketjap manis)
2 bosuitjes, met veel groen, in uiterst smalle ringetjes gesneden
zout
zwarte peper uit de molen

Bereiden

Verhit een wok en laat de olie er even in rondwalsen. Fruit, onder voortdurend roeren en omscheppen, de uien 2 minuten. Voeg knoflook en sambal oelek toe. Laat alles nogmaals, onder voortdurend roeren en omscheppen, 2 minuten fruiten. Schep er vervolgens de Chinese kool door en laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 minuten bakken.
Breng intussen de bouillon aan de kook.
Roer de tomatenpuree er door en voeg Chinese tomatensaus en sojasaus toe.
Schenk het kokende mengsel bij de Chinese kool.
Temper de warmtebron. Laat alles dan nog 5 min zachtjes sudderen. Schep hierna de tomatenreepjes door het gerecht. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht wat zout en/of peper toe.

Presentatie: dien het gerecht op in een voorverwarmde lage schaal. Strooi er bosuitjes over.Geef er gekruide tahoe bij en droog gekookte rijst.
Tip: de Chinese kool kan eventueel worden vervangen door witte kool, paksoi of spitskool.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gefrituurde Loempias (Vietnamese)
Indonesische stoofschotel
Varkenshaasje met appel en paksoi
Thaise gehaktsalade
Gado Gado

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes