Verhit een wok en laat de olie er even in rondwalsen. Fruit, onder voortdurend roeren en omscheppen, de uien 2 minuten. Voeg knoflook en sambal oelek toe. Laat alles nogmaals, onder voortdurend roeren en omscheppen, 2 minuten fruiten. Schep er vervolgens de Chinese kool door en laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 minuten bakken.
Breng intussen de bouillon aan de kook.
Roer de tomatenpuree er door en voeg Chinese tomatensaus en sojasaus toe.
Schenk het kokende mengsel bij de Chinese kool.
Temper de warmtebron. Laat alles dan nog 5 min zachtjes sudderen. Schep hierna de tomatenreepjes door het gerecht. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht wat zout en/of peper toe.
Presentatie: dien het gerecht op in een voorverwarmde lage schaal. Strooi er bosuitjes over.Geef er gekruide tahoe bij en droog gekookte rijst.
Tip: de Chinese kool kan eventueel worden vervangen door witte kool, paksoi of spitskool.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |