Snijd 100 gr biefstuk in dunne plakken en marineer het vlees circa 30 minuten in een mengsel van 1 el olie, ½ tl kerriepoeder en ½ tl geraspte gemberwortel. Snijd 100 gr kipfilet in dunne plakken en marineer deze in een mengsel van 1 el sesamolie, 2 el Japanse sojasaus, ½ geperst teentje knoflook en 2 in dunne ringen gesneden lente-ui. Snijd 400-500 gr groenten (shii-take, bleekselderij, groene asperges,courgette, lente-uitjes, paprika, kerstomaatjes) in plakjes of reepjes. Verwarm 1 liter sterke kippenbouillon en schenk hem in een Chinese fonduepan.
Strooi 2-3 el fijngesneden peterselie in de bouillon.
Laat biefstuk, kip en groenten met behulp van netjes in de bouillon zakken en gaar worden in ½- 2 minuten. Serveer er hoiinsaus en Thaise chillisaus bij (van elk maximaal 1 eetl per persoon). Als alle ingrediënten zijn opgebruikt, kunt u de geurige bouillon na de fondue serveren.
Omdat vlees en groenten zachtjes gaar worden in bouillon, blijft de smaak optimaal behouden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |