Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chinese bouillonfondue

Aantal personen: 2

Ingrediënten

100 gr biefstuk
1 el olie
½ tl kerriepoeder
½ tl geraspte gemberwortel
100 gr kipfilet
1 el sesamolie
2 el Japanse sojasaus
½ geperst teentje knoflook
2 lente-uitjes
groenten: shi-take,bleekselderij,groene asperges,courgette,lente-uitje,paprika,kestomaatjes
1 liter kippenbouillon
2-3 el fijngesneden peterselie
hoisinsaus
Thaise chillisaus

Bereiden

Snijd 100 gr biefstuk in dunne plakken en marineer het vlees circa 30 minuten in een mengsel van 1 el olie, ½ tl kerriepoeder en ½ tl geraspte gemberwortel. Snijd 100 gr kipfilet in dunne plakken en marineer deze in een mengsel van 1 el sesamolie, 2 el Japanse sojasaus, ½ geperst teentje knoflook en 2 in dunne ringen gesneden lente-ui. Snijd 400-500 gr groenten (shii-take, bleekselderij, groene asperges,courgette, lente-uitjes, paprika, kerstomaatjes) in plakjes of reepjes. Verwarm 1 liter sterke kippenbouillon en schenk hem in een Chinese fonduepan.
Strooi 2-3 el fijngesneden peterselie in de bouillon.
Laat biefstuk, kip en groenten met behulp van netjes in de bouillon zakken en gaar worden in ½- 2 minuten. Serveer er hoiinsaus en Thaise chillisaus bij (van elk maximaal 1 eetl per persoon). Als alle ingrediënten zijn opgebruikt, kunt u de geurige bouillon na de fondue serveren.

Omdat vlees en groenten zachtjes gaar worden in bouillon, blijft de smaak optimaal behouden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise rijst met varkensvlees
Bami goreng
Thaise salade
Sate van varkensvlees
Chinese kool met tomaten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes