Bereid 300 gr dunne eiernoedels (mie) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de mie af met koud water en laat hem goed uitlekken. Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en bak de mie hierin in circa 5 min krokant. Schep de mie uit de wok. Verhit opnieuw 3 el olie in de wok en bak hierin 2 fijngesneden rode uien, 2-3 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden rode peper, 1 in reepjes gesneden rode paprika en 1 el geraspte gemberwortel circa 5 min. Voeg ½ tl trassi (garnalenpasta) en 500 gr in reepjes gesneden varkensvlees toe en bak alles nog circa 3 min. Voeg 200 gr Chinese kool in reepjes en 4 in stukjes gesneden lente-uitjes toe en bak alles al omscheppend nog circa 5 min. Schep de mie erdoor en verwarm alles goed. Voeg 1-2 el ketjap manis toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de bami met gefruite uitjes en heel fijngesneden lente -ui.
Tip:
Varkensvlees kan ook vervangen worden door blokjes kip en omeletreepjes. Lekker met saté (saus), kroepoek en ingemaakt zoetzuur (atjar)
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |