Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bami goreng

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr dunne eiernoedels (mie)
2 fijngesneden rode uien
olie
2-3 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper
1 in reepjes gesneden rode paprika
1 el geraspte gemberwortel
½ tl trassi
500 gr in reepjes varkensvlees
200 gr Chinesekool in reepjes
4 in stukjes gesneden lente-uitjes
1-2 el ketjap manis
zout en peper
gefruite uitjes
fijngesneden lente-ui

Bereiden

Bereid 300 gr dunne eiernoedels (mie) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de mie af met koud water en laat hem goed uitlekken. Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en bak de mie hierin in circa 5 min krokant. Schep de mie uit de wok. Verhit opnieuw 3 el olie in de wok en bak hierin 2 fijngesneden rode uien, 2-3 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden rode peper, 1 in reepjes gesneden rode paprika en 1 el geraspte gemberwortel circa 5 min. Voeg ½ tl trassi (garnalenpasta) en 500 gr in reepjes gesneden varkensvlees toe en bak alles nog circa 3 min. Voeg 200 gr Chinese kool in reepjes en 4 in stukjes gesneden lente-uitjes toe en bak alles al omscheppend nog circa 5 min. Schep de mie erdoor en verwarm alles goed. Voeg 1-2 el ketjap manis toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de bami met gefruite uitjes en heel fijngesneden lente -ui.
Tip:
Varkensvlees kan ook vervangen worden door blokjes kip en omeletreepjes. Lekker met saté (saus), kroepoek en ingemaakt zoetzuur (atjar)

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)
Sate van varkensvlees
Chinese kool met tomaten
Varkensvleescurry met kokosmelk
Rendang (Indonesische stoofschotel)
Saos Katjang (pindasaus)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes