Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 uien
4 knoflooktenen
gemberwortel
600 gr hamlappen
olie
1 prei
3 eetl bakgembersiroop
2 eetl azijn
1 dl zoete ketjap
2 bosuitjes

Bereiden

Drie uien en 4 knoflooktenen snipperen, stukje (4 cm) gemberwortel raspen. Hamlappen in 2 cm grote stukjes in 1/2 dl olie omscheppend bruin bakken, uien erbij roeren en 7 min. Zacht bakken. Er 1 prei in ringen, 3 eetlepels bakgembersiroop, 2 eetlepels azijn, 1 dl zoete ketjap en 1 dl water bij roeren en 40 min. Zachtjes stoven.
De babi ketjap ‘s ochtends bereiden,zodat de smaak goed in kan trekken. Tot slot 2 gesnipperde bosuitjes erdoor scheppen.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thais zoetzuur kipgerecht
Thaise vispakketjes
Indonesische stoofschotel
Sate van varkensvlees
Chinese kool met tomaten
Satay daging malaya

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes