Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 uien
4 knoflooktenen
gemberwortel
600 gr hamlappen
olie
1 prei
3 eetl bakgembersiroop
2 eetl azijn
1 dl zoete ketjap
2 bosuitjes

Bereiden

Drie uien en 4 knoflooktenen snipperen, stukje (4 cm) gemberwortel raspen. Hamlappen in 2 cm grote stukjes in 1/2 dl olie omscheppend bruin bakken, uien erbij roeren en 7 min. Zacht bakken. Er 1 prei in ringen, 3 eetlepels bakgembersiroop, 2 eetlepels azijn, 1 dl zoete ketjap en 1 dl water bij roeren en 40 min. Zachtjes stoven.
De babi ketjap ‘s ochtends bereiden,zodat de smaak goed in kan trekken. Tot slot 2 gesnipperde bosuitjes erdoor scheppen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Saos Katjang (pindasaus)
Vietnamese salade met garnalen
Thaise biefstukschotel (wokken)
Gemberkip met honing
Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes