Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 uien
4 knoflooktenen
gemberwortel
600 gr hamlappen
olie
1 prei
3 eetl bakgembersiroop
2 eetl azijn
1 dl zoete ketjap
2 bosuitjes

Bereiden

Drie uien en 4 knoflooktenen snipperen, stukje (4 cm) gemberwortel raspen. Hamlappen in 2 cm grote stukjes in 1/2 dl olie omscheppend bruin bakken, uien erbij roeren en 7 min. Zacht bakken. Er 1 prei in ringen, 3 eetlepels bakgembersiroop, 2 eetlepels azijn, 1 dl zoete ketjap en 1 dl water bij roeren en 40 min. Zachtjes stoven.
De babi ketjap ‘s ochtends bereiden,zodat de smaak goed in kan trekken. Tot slot 2 gesnipperde bosuitjes erdoor scheppen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Nasi met groenten en rundvlees ( variatietip)
Gefrituurde Loempias (Vietnamese)
Varkenshaasje met appel en paksoi
Aziatische schotel
Chinese kool met tomaten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes