Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Marillenknödel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen
zout
1 ei
300 gr bloem
120 gr boter
500 gr abrikozen
suikerklontjes
1 borrelglas (± 20 ml) abrikozenbrandewijn
100 gr paneermeel

Bereiden

Ontpit de abrikozen en leg in de plaats van de pitten een in
abrikozenbrandewijn gedompeld klontje suiker.
Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze en verwerk ze nog warm met de
bloem, zout, het ei en de helft van de boter tot een glad deeg.
Verdeel het deeg in porties, vorm elk deegstuk tot een worst, druk het
plat en leg er 1 abrikoos op.
Druk het deeg samen en vorm het tot een knoedel.
Maak alle knoedels op deze manier.
Kook de knoedels in kokend water tot ze aan de oppervlakte komen.
Verhit de rest van de boter en bak het paneermeel hierin licht.
Wentel de uitgelekte abrikozenknoedels hierdoor, bestuif ze met
poedersuiker en serveer ze direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

AARDAPPELTAART MET WITLOF
Aardappelpuree metpaprika
Aardappelcurry
Mexicaanse aardappelpan
Gepofte aardappelen met bieslookcrème

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes