Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gratin Dauphinois

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 kg aardappelen, geschild, in plakjes van 2 mm
1 teentje knoflook, gehalveerd
50 gr boter
zout ,peper
4-7 dl slagroom

Bereiden

Leg de plakjes aardappel niet in water, dan verliezen ze het zetmeel dat nodig is om de gratin te binden. Wrijf een ovenschaal van circa 1½ liter inhoud in met knoflook en vet hem daarna royaal in met boter. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal en strooi tussen elke laag wat zout en peper. Schenk de slagroom over de aardappelen, ze moeten net onder staan. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden in circa 1 uur goudgeel.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelpuree met knoflook ensalie
Kruidige aardappelen augratin
Aardappelsalade uitBerlijn
GratinDauphinois
Aardappel-ovenschotel metrozemarijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes