Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 grote ongeschilde nieuwe aardappelen
21/2 dl zure room
100 gr gerookte zalm in dunne reepjes of zalmsnippers
1 eetlepel fijngesneden dille
4 fijngesneden lente-uitjes
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
zout, peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie.
Pof ze in de oven in ± 1 uur gaar.
Roer de zure room los en meng de zalm erdoor.
Roer de dille, lente-ui, kappertjes, zout en peper door het
roommengsel.
Halveer de gepofte aardappelen in de lengte en serveer de helften met een
flinke schep roomsaus.
Geef de rest van de saus er apart bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mexicaanse aardappelpan
Gratin Dauphinois
Aardappelnestjes met paprikaen shoarmavlees
Knolselderij-aardappelkoekjes
Duitseaardappelsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes