Boen de aardappelen onder stromend water schoon, droog ze, verpak ze per
stuk in aluminiumfolie en laat ze in de hete oven (200°C) in ±
1 uur gaar worden.
Snijd intussen de geitenkaas in stukjes en de olijven in reepjes, laat de
maïs uitlekken en schep de salsa erdoor.
Vouw de pakketjes open en snijd de aardappelen in of snijd er een flinke
kap af.
Verdeel het kaasmengsel over de aardappelen en druppel er wat olie
over.
Bestrooi met peper en laat ze in de hete oven in ± 10 minuten door
en door warm worden en de kaas smelten.
Serveer direct.
Lekker met een lamskoteletje en broccoli.
Red Star aardappelen zijn familie van de Bildtstar en ook nog niet zo heel
lang te koop. Het zijn ronde, zachtrode aardappelen, die na het koken
kruimig zijn. Red Star aardappelen hebben een gladde schil zonder pitten.
Variatietip:
Kook 500 gr schoongeboende krielaardappeltjes in de schil in ± 15
minuten beetgaar.
Snijd er de kapjes af, verdeel het kaasmengsel erover en laat de krieltjes
onder de hete grill in ± 5 minuten gratineren.
Serveer ze als borrelhapje.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |