Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde spinazie-aardappelschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr aardappelen
zout
11/2 kg spinazie
350 gr tomaten
2 zakjes Mozzarella á 150 gr
boter om de schaal mee in te vetten
1/4 liter slagroom
3 eieren
peper
1 bosje bieslook

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in plakken en blancheer die 5
minuten in een grote pan met kokend gezouten water.
Was de spinazie zorgvuldig in ruim koud water.
Neem de aardappelen met een schuimspaan uit de pan, doe de spinazie in de
pan met het kookvocht en laat hem in 5 minuten slinken.
Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Dep de Mozzarella met keukenpapier droog en snijd die eveneens in
plakjes.
Giet de spinazie af in een vergiet en druk hem goed uit.
Vet een ovenvaste schaal in en vul hem achtereenvolgens met lagen
aardappel, spinazie, tomaat en Mozzarella.
Roer de eieren met de room los, breng op smaak met zout en peper en schenk
dit mengsel over de schotel.
Zet de schotel in de op 200°C voorverwarmde oven en laat het geheel in
35-40 minuten gaar worden.
Serveer het gerecht, bestrooid met bieslook.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Duitseaardappelsoep
Aardappel-aubergineschotel
Aardappelnestjes met paprikaen shoarmavlees
Ovenaardappelen met chili-mangosaus
Gegratineerde aardappelschijfjes met prei en knoflook

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes