Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en bereid er met boter en melk
een stevige puree van.
Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de
puree.
Breng met peper en zout op smaak.
Roer het eiwit met 1 eetlepel water los.
Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm ze tot balletjes.
Wentel deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout
en peper.
Verhit het frituurvet tot 175°C en frituur de kaasballetjes in 4
minuten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.
Serveer het sausje apart.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |