Aantal personen: 4
10 teentjes knoflook
600 gr Rozeval aardappelen
3 eetlepels olijfolie
50 gr bacon
2 theelepels rozemarijnblaadjes
peper, zout
Pel de knoflook.
Boen de aardappele schoon, kook ze in 15 minuten gaar en giet ze af.
Kook de laatste 5 minuten de knoflook mee.
Snijd de aardappelen elk in 4 parten.
Verhit de olie, bak de bacon knapperig en laat de plakjes op keukenpapier
uitlekken.
Voeg de aardappelparten, de knoflook en de rozemarijn toe en bak de
aardappelen in ± 7 minuten goudbruin en knapperig.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bacon.
Lekker met een gegrilde biefstuk en een frisse gemengde salade.
Rozeval aardappelen (vastkokend) komen uit Frankrijk. Ze zijn nog niet zo
lang in Nederland te koop. Wegens hun verfijnde smaak worden ze als
delicatesse beschouwd. Ze hebben een langwerpige vorm en een mooie rode
schil.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |