Pel de knoflook.
Boen de aardappele schoon, kook ze in 15 minuten gaar en giet ze af.
Kook de laatste 5 minuten de knoflook mee.
Snijd de aardappelen elk in 4 parten.
Verhit de olie, bak de bacon knapperig en laat de plakjes op keukenpapier
uitlekken.
Voeg de aardappelparten, de knoflook en de rozemarijn toe en bak de
aardappelen in ± 7 minuten goudbruin en knapperig.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bacon.
Lekker met een gegrilde biefstuk en een frisse gemengde salade.
Rozeval aardappelen (vastkokend) komen uit Frankrijk. Ze zijn nog niet zo
lang in Nederland te koop. Wegens hun verfijnde smaak worden ze als
delicatesse beschouwd. Ze hebben een langwerpige vorm en een mooie rode
schil.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |