Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Duitseaardappelsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr vastkokende of nieuwe aardappelen
2 fijngehakte sjalotjes
1 geschilde goudrenet in stukjes
1 grote zure augurk in kleine blokjes
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte dille
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels halfroom
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel suiker
peper, zout

Bereiden

Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil gaar.
Laat ze iets afkoelen en pel de schil eraf.
Maak een sausje van de mayonaise, de room, de azijn, de suiker en de
gehakte dille en breng op smaak met peper en zout.
Meng de nog warme aardappelen met de dressing en roer de appel, de
kappertjes en de augurk erdoor.
Bestrooi met de peterselie en laat afkoelen.
Door de aardappelen met de overige ingrediƫnten te mengen als ze nog
warm zijn, worden de verschillende smaken beter door de aardappelen
opgenomen.
Lekker met grof boerenbrood en veldsla.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelchips metdipsaus
Knolselderij-aardappelkoekjes
Aardappelgratin II
Knoflookaardappelen
Gratin Dauphinois

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes