Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelsalade uit Schwaben

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen (bintjes)
1 teen knoflook
4 eetlepels azijn
1/4 liter vleesbouillon
11/2 theelepel zout
1/2 theelepel witte peper
1 gesnipperde ui
4 eetlepels olie

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Snijd de gekookte aardappelen in kleine plakjes.
Smeer de schaal voor de salade met de gehalveerde knoflookteen in en doe er vervolgens de aardappelplakjes in.
Meng de azijn met de (warme) vleesbouillon en giet dit over de aardappelplakjes.
Kruid met het zout, de peper en de ui en breng het lekker pikant op smaak.
Doe er nu de olie over en schep die er voorzichtig door.
Laat de salade op een koele plaats minstens een uur staan.
Lekker bij grill- en barbecuegerechten en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Jacked potato met tomatensalsa
Aardappelcake
Aardappelgratin
Aardappelpuree met knoflook ensalie
Aardappel-uienschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes