Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelrolletjes met rucolaen Parmezaanse kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr bloemige aardappelen
1 ei
50 gr ma´zena
50 gr volkorenbloem
75 gr rucola
1 tomaat
40 gr zwarte ontpitte olijven
30 gr pijnboompitten
zout, versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Was de aardappelen, kook ze gaar, pel ze en pers ze door een pureeknijper
(of stamp ze fijn).
Kneed de pruee met het ei, de bloem en de ma´zena tot een uitrolbaar
deeg.
Was en droog de rucola en de tomaat en snijd ze klein.
Snijd de olijven in plakjes.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek.
Verdeel de rucola, de pijnboompitten, de tomaat en de olijven over het
deeg en breng op smaak met zout en peper.
Rol langs de lange kant op en snijd de rol in 12 plakken.
Verhit de olie in een pan en bak de aardappelrolletjes hierin rondom
gaar.
Bestrooi ze met de kaas.
Lekker als voorgerecht of, met een salade erbij, als hoofdgerecht.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelpuree metsesamzaad
Aardappelrozetten
Aardappel-ovenschotel
Spaans tortillahapje
Aardappelkoek met haring
Romige aardappelschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes