Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelpuree met knoflook ensalie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr aardappelen
3 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zeer fijngehakte salie
1/2 dl zure room
1 theelepel mosterd
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Giet het vocht af.
Pel intussen de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de plakjes knoflook hierin goudbruin.
Voeg de salie toe en zet het vuur uit.
Stamp de warme aardappelen fijn en roer er de zure room, de mosterd, de
peterselie en de olie met de gebakken knoflook en de salie door.
Breng de aardappelpuree met een snufje zout op smaak.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nick (31-12-2010 15:17):
Heel lekker recept, maar 400g aardappelen is écht veel te weinig (bijna te weinig voor 2 personen). Dus doe alle ingrediënten maar zeker x2 en dan kom je er. Wel oppassen met het gebruik van salie, want dit overheerst snel in gerechten, maar het aangeduid volume in het recept klopt. Bereidstijd is 30' minuten (inclusief 20' koken). Het beste gebrui je zachtkokende aardappelen.

Fout!