Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelgratin II

Aantal personen: 12

Ingrediënten

1½-2 kg geschilde aardappelen
2 teentjes knoflookboter
zout en peper
1 liter slagroom

Bereiden

Snijd 1½-2 kg geschilde aardappelen in schijfjes van circa 2 mm. Wrijf een grote ovenschaal in met een teentje knoflook en vet hem daarna royaal in met boter. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in laagjes in de ovenschaal.Strooi tussen elke laag wat zout en peper. Schenk er circa 1 liter slagroom over, de aardappelen moeten net onder staan en verdeel nog wat klontjes boter over de aardappelen. Bak de gratin in 1-11/4 uur lichtbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepofte aardappelen met geitenkaas en maïs
Ovenaardappelen met chili-mangosaus
Aardappelragoût
Aardappel-koolschotel metwildzwijnkoteletten
Franse aardappelsoep
Aardappelpuree metslagroom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes