Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelcurry

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr geschilde vrij vastkokende aardappelen
2 uien
300 gr kipfilet
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
21/2 dl kokosmelk (santen)
1 theelepel suiker
2 eetlepels citroensap
2 dl kruidenbouillon (tablet)
peper, zout
3 eetlepels ongezouten pinda‘s

Bereiden

Snijd de aardappelen in blokjes.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de knoflook en de ui op laag
vuur en roer er het kerriepoeder door.
Voeg de aardappelen en de kipfilet toe en bak al omscheppend ± 5
minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en breng het tegen de kook aan.
Voeg de suiker, het citroensap, de bouillon en 2 eetlepels pinda‘s toe en
laat het op laag vuur 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en strooi wat pinda‘s over de curry.
Lekker met sperzieboontjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Marillenknödel
Aardappelen mettuinkerskwark
Aardappelsalade uit Schwaben
Aardappel-uienkoekjes
Gegratineerde aardappelschijfjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes