Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-tuinbonenschotel metlamsgehakt

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr aardappelen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
400 gr lamsgehakt
2 theelepel gemalen kaneel
2 theelepels gedroogde oregano
1/2 dl witte wijn
450 gr tuinbonen (diepvries)
1 blikje artisjokharten, uitgelekt
1 zakje voor 1/2 liter béchamelsaus (Pavone of Grand‘Italia)
1/2 liter melk
100 gr geraspte oude kaas
een ingevette ovenschaal, inh. 11/2 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar, giet ze af en
snijd ze in dikke plakken.
Bak de knoflook 2 minuten in de olie, voeg het gehakt toe en bak het
rul.
Voeg de kaneel, oregano en wijn toe en laat het geheel 10 minuten
sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tuinbonen in water met zout volgens de aanwijzingen op de
verpakking gaar en giet ze af.
Snijd de artisjokharten in vieren.
Bereid van het zakje sauspoeder met de melk een dikke saus en roer de
kaas
erdoor.
Vul de ovenschaal met lagen aardappel, gehakt, tuinbonen en artisjok en
schenk er de kaassaus over.
Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 20 minuten bruin kleuren.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Deenseaardappeltaart
Aardappelsalade uitBerlijn
Aardappel-bonenpannetje met ei
Aardappelpanpizza
Aardappel-uienkoekjes
Knoflookaardappeltjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes