Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-ovenschotelI

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3/4 kg aardappelen
21/2 eetlepel bloem
1 ui
2 dl Brand Up 52
3 eetlepels boter
geraspte kaas

Bereiden

Kook de aardappelen, maar laat ze iets hard.
Smelt de boter in een pan en bak de fijngehakte ui lichtbruin.
Voeg de bloem toe, roer het geheel goed door en laat het nog even door
bakken.
Voeg van het vuur af het bier toe en roer de saus door.
Zet de pan terug op het vuur en laat de saus al roerend doorkoken.
Snijd de aardappelen in schijven, leg ze in een beboterde vuurvaste
schaal, overgiet ze met de saus en strooi er geraspte kaas op.
Zet de schaal in een op 200C voorverwarmde oven en laat het gerecht
lichtbruin bakken.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Jachtschotel
Aardappel-uienkoekjes
Aardappel-bonenpannetje met ei
Gevulde aardappel
Spaans tortillahapje
Aardappel-tuinbonenschotel metlamsgehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes