Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vis- engarnalenragoût

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 plakjes diepvriesroomboterbladerdeeg, ontdooid
1 losgeklopt ei
399 gr strikjespasta
1 rood pepertje
300 gr nijlbaarsfilet (Victoriabaars)
1 eetlepel olijfolie
150 gr boerensoepgroente
1 zakje Finesse vis-dillesaus
1 1/2 dl Room Fris
1/2 dl droge witte wijn
1 bosuitje
100 gr gepelde Noorse garnalen
zout, versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd uit het midden van 4 plakjes bladerdeeg een vierkant (het uitgesneden
deel wordt niet gebruikt).
Leg de 4 lijstjes van bladerdeeg op de andere 4 bladerdeegplakjes en plak de
randen met wat water vast.
Zet de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt
ei en bak de bakjes in de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en
laat uitlekken.
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het in ringetjes.
Snijd de vis in stukjes.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de peperringetjes met de
soepgroente al omscheppend 2 minuten.
Roer er de inhoud van het zakje sausmix, 3 dl water, de Room Fris en de wijn
bij en breng het aan de kook.
Voeg de vis toe en kook die in ± 5 minuten gaar.
Snijd het bosuitje in ringetjes.
Schep de garnalen en de uitgelekte pasta door de saus en breng op smaak met
zout en peper.
Verdeel de ragoût over de bladerdeegbakjes en garneer met ringetjes
bosui.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde cannelloni met prei en kip
Tagliatelle met gerookte zalm in roomsaus
Pastaschotel met brie
Linguine metvenusschelpjes
Kipsalade met hazelnoot en rucola

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes