Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Penne met wilde spinazie, pijnboompitten engorgonzola

Aantal personen: 2

Ingrediënten

150 gr penne rigate
500 gr wilde spinazie
zout, versgemalen peper
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
150 gr gorgonzola in blokjes

Bereiden

Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking beetgaar.
Dep de gewassen spinazie droog.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omscheppend in ± 2
minuten lichtbruin.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg de spinazie toe en laat die al
omscheppend op hoog vuur in ± 4 minuten slinken.
Laat de penne uitlekken en in een warme schaal glijden.
Schep er de gorgonzola, spinazie en versgemalen peper door en bestrooi met de
pijnboompitten.
Serveer de pasta en de saus in een voorverwarmde schaal.
Zet de (ovenvaste) schaal ± 8 minuten in een op 175°C voorverwarmde
oven of leg de schaal even in heet water.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetticroccante
Gegratineerde cannelloni met prei en kip
Spaghetti met ui enham
Pastaschotel met brie
Pasta met pesto en tomaat

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes