Aantal personen: 4
300 gr tarwenoedels
2 el olie
400 gr in plakjes gesneden verse zalm
150 gr spinazieblaadjes
½ in repen gesneden komkommer
6 in schuine ringen gesneden lente-uitjes
2-3 limoensap
1-2 tl geraspte gemberwortel
1 el sesamolie
4 el fijngesneden dille peterselie
zalmeitjes
Bereid 300 gr tarwenoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit 2 el olie en bak hierin 400 gr in plakjes gesneden verse zalm circa 1 minuut. Schep er voorzichtig 150 gr spinazieblaadjes, ½ in repen gesneden komkommer en 6 in schuine ringen gesneden lente -uitjes door en daarna de uitgelekte noedels.
Verwarm alles goed. Voeg dan 2-3 el limoensap, 1,2 tl geraspte gemberwortel, 1 el sesamolie en 4 el fijngesneden dille en peterselie toe en schep alles even om. Garneer het gerecht met zalmeitjes (kleinpotje) en nog wat van de kruiden.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |