Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mexicaanse kip (wok)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400-500 kipfilet
1tl tacokruiden
1 blik bruine bonen
1 el boter
1/4 l gezeefde tomaten
zout en peper
sambal
extra toevoegen : paprika rood groen
kleine maïskolfjes

Bereiden

De kipfilet in stukjes snijden, met de tacokruiden bestrooien en in laten trekken. Intussen blik bruine bonen afspoelen en laten uitlekken. De pan verwarmen en er dan 1 el boter in verhitten en hierin de kip in twee porties rondom bruin bakken. Een kopje water in de pan schenken en het gerecht in ± 8 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. De bonen, 1/4 l gezeefde tomaten door de kip scheppen en warm laten worden. Eventueel meer water toevoegen. Het gerecht pitteg op smaak brengen met zout, peper en sambal.
Tip: extra toevoegen stukjes paprika (rood en groen), kleine maïskolfjes. Dit moet u dan na de kip even aanbakken.Even de kip apart doen , daarna mag het er weer bij.

Tip:om te roerbakken:
stap 1
Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes. Maak eventueel een marinade (of gebruik een kant en -klaar product ) en laat de kip er minstens 30 minuten in marineren.
Stap 2
Bak de kip liefs apart aan en neem hem dan uit de pan, terwijl u de andere ingrediënten bakt. Zo wordt het vlees niet te droog.
Stap 3
Als de overige ingrediënten bijna gaar zijn voegt u de gebakken kipstukjes weer toe en bakt ze al omscheppend mee tot het vlees helemaal gaar is.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mexicaanse tortillas
Gegrilde tortillas met kip
Mexicaanse vleesrolletjes
Beetje mexicaans (snelle chili con carne)
Tacos met gehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes