Guacamole

Guacamole

Guacamole

basisborrelhapjeMexicaans

Guacamole is eenvoudig zelf te maken en is een lekker dip voor bijvoorbeeld nacho's. Met dit recept maak je een romige en volle guacamole.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 Rijpe avocado's
125 gram Zure room
1 Tomaat
1 Teentje Knoflook
1 Theelepel Gedroogde koriander
2 Theelepels Gemalen komijnzaad
Sap van 1/4 Citroen
Peper en zout

Bereiden

  • Maak de avocado's schoon. Verwijder de schil en de pit.
  • Snij de avocado in grove blokjes en prak met een vork de blokjes tot een puree. Voeg de avocado puree toe aan een kom.
  • Voeg de zure room toe aan de kom met avocado puree en mix het geheel met een vork of lepel.
  • Voeg het komijnzaad, koriander en geperste knoflook toe aan de kom en mix het geheel goed door.
  • Snij de tomaat in kleine blokjes en mix 90% door het geheel. Laat een paar blokjes over als topping.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg daarna wat citroensap toe. Dat voorkomt verkleuring en geeft een frisse smaak. Mix het geheel voor de laatste keer goed door.
  • Voeg de resterende tomaatblokjes toe als topping en laat het geheel 15 minuten rusten.

De gedroogde koriander zou je uiteraard kunnen vervangen door verse koriander. Koriander heeft een bijzondere smaak die per persoon anders kan worden ervaren. De ene proeft een zeepsopsmaak, de ander weer niet. Door verse koriander te gebruiken wordt de smaak intenser. Gedroogd is het iets toegankelijker.
Voor het teentje knoflook zou je ook knoflookpoeder kunnen gebruiken. Dat maakt de guacamole wat minder scherp.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken