Aantal personen: 4
300 gr snelkookrijst
3 eetl olijfolie
400 gr rundergehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
Chilli- con- carne kruiden (uit een zakje)
½ literblikje tomaten met sap
1 blikje kidneybonen
4 takjes peterselie
1 eetl jalapenopepers
Parmazaanse kaas
300 gr snelkookrijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaarkoken. In een hapjespan 3 eetl olijfolie verhitten en hierin 400 gr rundergehakt rul bakken. 1 grote gesnipperde ui en 2 tenen knoflook uit de pers toevoegen en omscheppend meebakken. Chilli- con- carne kruiden uit een zakje, ( hoeveelheid onbekend,Ik zou met 3 theelepeltje beginnen, het is erg pittig hoor ! ). de inhoud van een ½ literblikje tomaten met sap plus de uitgelekte inhoud van 1 blikje kidneybonen aan het gehakt toevoegen. De chilli con carne tegen de kook brengen en 10 minuten zacht laten sudderen. Er tot slot nog 4 gehakte takjes peterselie en 1 eetlepel jalapenopepers bij roeren. De rijst en de chilli apart serveren. Een schaaltje geraspte Parmazaanse kaas op tafel zetten. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |