Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Drie-vlezen-pot (stoofpot)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

50 g boter
150 g schouder karbonade (zonder been)
150 g runderlap
150 g lamslapjes
2 el witte wijn azijn
1 winterwortel
1 prei
1 koolrabi
½ knolselderij
2 uien
500 gr. aardappelen
1 bouillontablet
1 bosje peterselie
p&z

Bereiden




  • Verhit in de stoofpot met matige warmte de boter.

  • Snijd de 3 vleeslappen in blokjes.

  • Braad ze onder af en toe omscheppen rondom goudbruin in ca. 10 min. voeg daarna de azijn en twee eetlepels water toe.

  • Schil de winterwortel was hem en snijd hem in blokjes.

  • Snijd de koolrabi in plakjes.

  • Was en schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.

  • Pel de uien en snipper ze grof.

  • Schil de aardappelen was ze en snijd ze in plakjes van ¾ cm dik.

  • Voeg aan het vlees ¼ liter water het bouillontablet, peper en zout toe.

  • Roer er de blokjes groenten en de gesneden aardappels toe.

  • Zet de hittebron op een hoge stand en breng alles aan de kook.

  • Schep het mengsel af en toe om zet de hittebron dan laag.

  • Sluit de stoofpot met een deksel en laat de inhoud ca. 1½ uur stoven.

  • Schep alles af en toe om en voeg zonodig wat water toe.

  • Hak de peterselie fijn.

  • Controleer of het vlees gaar is en breng de drie-vlezen-pot op smaak.

  • Strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer direct. Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken