Voor de saus:
1 volle dessertlepel Char Su Sauce (zoete Chinese barbecuesaus voor
varkensvlees; merk Lee Kum kee, te koop in de toko)
1 eetlepel ketjap manis
1/2 dl droge sherry
1/8 liter kippenbouillon (van 1/4 tablet)
2 volle theelepels maïzena
1 theelepel paprikapoeder
Voor de afwerking:
2 volle theelepels zure room
Kruid de kiprepen met shoarmakruiden en laat die 15 minuten intrekken.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar (wacht even met de
maïzena tot het geheel wat is afgekoeld).
Laat de boter bruin worden, voeg de gember toe, braad de kiprepen aan alle
kanten bruin en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar worden.
Smoor de champignons de laatste 4 minuten mee.
Schik de kiprepen op de borden en blus de braadboter met het sausmengsel;
voeg, als de saus te dik wordt, nog wat water toe.
Roer de zure room door de saus en schenk haar over de kip.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |