Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten 2

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten 2

Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten 2

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 kip karbonades
200 g kikkererwten
75 g amandelen
2 el olijfolie
1 ui
6 knoflookteentjes
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijn (heel)
1 mespuntje kaneel
40 g krenten
6 dl kippenbouillon
2 cl citroensap
200 g cous-cous
bloem
p&z

Bereiden


  • De kikkererwten een nachtje in de week zetten.

  • De volgende dag afgieten en de geweekte kikkererwten in een grote pan doen.

  • Zet ze onder water. Breng ze aan de kook, draai het vuur laag en laat ze 60 min. sudderen.

  • Giet de kikkererwten af en doe ze met de amandelen in een vuurvaste ovenschotel.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C .

  • Meng wat bloem met het zout en de peper en bestuif er de stukken kip mee.

  • Bak ze in de koekenpan in de olijfolie tot ze bruin zijn.

  • Doe de stukken kip in de ovenschotel op de kikkererwten en de amandelen.

  • Bak de ui in het bakvocht tot hij glazig is.

  • Voeg de knoflook, gember, kurkuma, kaneel, komijnzaad en de krenten toe en roer alles goed door elkaar.

  • Schep het mengsel over de kip. Giet 2,5 dl kippenbouillon bij en het citroensap en breng alles aan de kook.

  • Doe dan de deksel op de pan en zet het in de oven en laat het geheel ongeveer 45 min. in de oven staan.

  • Breng vlak voor de kip gaar is de resterende bouillon in een pan en doe al roerend langzaam de cous-cous bij.

  • Neem de pan van het vuur en laat hem nog 5 min staan.

  • Maak dan de cous-cous los met een vork.

  • Schep de cous-cous op een schaal en doe er de kip, kikkererwten en amandelen bovenop.

  • Giet er de braadsappen bovenop.

  • Serveer hier een wijn uit Algerije bij b.v. een Sidi Bou Said uit het gebied Teboura.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken