Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen
3/4 dl hete melk
40 gr boter
1 middelgrote ui, in ringen
2 tenen knoflook
gehakt
2 eetl olijfolie
1 blikje tomatenblokjes (vers mag ook)
1 eetl tomatenpuree
1/2 eetl paprikapoeder
1 eetl suiker
350 gr zuurkool
300 gr chorizo in reepjes
3 eetl bladpeterselie

Bereiden

Kook de aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en laat ze droog stomen. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Doe d tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, suiker en zuurkool erbij en laat alles op een laag vuur 10 min. Zachtjes pruttelen. Stamp de aardappelen fijn met de melk en de boter en voeg het zuurkool mengsel toe. Schep de chorizo en peterselie erdoor. Garneer met wat verse peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chilischotel met komkommer en kool
Chevapcici
Caribische aardappelschotel met paksoi
Hutspot
Andijviestampot met gebakken kaasblokjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes