Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zuurkoolschotel met bladerdeegdeksel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote ui
1 rode paprika
500 gr verse braadworst (sausijsjes)
25 gr boter of margarine
150 gr magere spekblokjes
2 moesappels (goudreinetten)
1 klein blikje ananasstukjes
500 gr (wijn)zuurkool
5 plakjes diepvries bladerdeeg
zout en peper
1eidooier

Bereiden

Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Snijd de worstjes in plakken van ca 1½ cm.
Verhit de boter in een pan en bak de spekblokjes zachtjes krokant uit. Schep ze even uit de pan en bak de plakjes worst rondeom bruin. Voeg de ui en paprika toe en bak die ca 5 minuten mee.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Bak de stukjes appel even mee met de ui en paprika en roer de stukjes ananas met het sap en de zuurkool erdoor.
Schep de spekblokjes weer door de zuurkool en laat het geheel, met een deksel op de pan, zachtjes ca 30 minuten pruttelen.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien. Schep het zuurkoolmengsel in een ronde ovenschaal en breng het op smaak met zout en peper.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
Bedek hiermee de ovenschaal en maak in het midden een gaatje. Klop de eidooier los met 1 eetl water en bestrijk hiermee het deeg. In een voorverwarmde oven (200 graden) is het gerecht in ca 35 minuten gaar.
Zonodig tussentijds met aluminiumfolie bedekken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rodekoolschotel uit de wok
Ovenschotel met Chinese kool
Gegratineerde spitskoolschotel
Kipkerrie salade
Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes