Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moussaka van aubergines

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

1 kg aubergines (ongeschild), in lange plakken van 1 cm
zout en peper
6 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
600 gr rundergehakt
750 gr rijpe tomaten, ontveld, in stukjes of 2 blikken tomaatblokjes à 4 dl
½ - 1 tl gedroogde oregano
3 eieren
5 dl volle melk
100 gr boter of margarine
3 el tarwegriesmeel
150 gr ricotta
200 gr geraspte jong belegen boerenkaas

Bereiden

Bak de plakken aubergine in gedeelten 2-3 min per kant in 4 el olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aubergine met zout en peper. Verhit 2 el olie en bak hierin de ui 6-8 min. Voeg het gehakt toe en bak dit in circa 5 min rul. Roer de tomaten, oregano en wat zout en peper erdoor en laat het mengsel op zacht vuur circa 10 min pruttelen. Klop de eieren los en roer de melk erdoor. Verhit de boter in een grote steelpan, roer eerst het griesmeel en daarna het eimengsel erdoor. Verwarm het mengsel voorzichtig tot het gaat binden en roer er dan de ricotta en 100 gr boerenkaas door.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een laag aubergines in een ovenschaal, leg daarop een laag van het gehaktmengsel en strooi hier wat geraspte kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laag aubergines. Schenk de kaassaus erover en bak de moussaka 40-50 min in het midden van de oven.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Prei -stamppot met venkel
Zuurkoolschotel
Stamppot zuurkool
Gratin van aardappels en paddestoelen
Knapperige rucolastamppot met pancetta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes