Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Knapperige rucolastamppot met pancetta

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr pancetta ( Italiaansontbijtspek)
of ontbijtspek, in reepjes
2-3 el pijnboompitten
300-400 gr rucola, kleine blaadjes of grof gesneden
aardalpuree zie recept : romige aardappelpuree
zout en peper
ca 100 gr parmezaanse kaas

Bereiden

Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant.
Rooster ook de pijnboompitten krokant in een droge koekenpan. Roer de pancetta met het vrijgekomen spekvet, de pijnboompitten en de rucola door de hete aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Schaaf er vlokken parmezaanse kaas over.

zie recept : romige aardappelpuree
Variatie op de rucolastampot: Rucola kunt u vervangen door andere bladgroenten, bijvoorbeeld waterkers, spinazie, lamsoren, veldsla of andijvie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paprikastamppot met lauwwarme salsa verde
Tuinbonenstamppot met doperwtjes en bacon
Gegratineerde groene kool met oesterzwammen
Clafoutis van aardappelen en bietjes
Hete bliksem

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes