Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groenten en aardappelpastei met champignonsaus

Aantal personen:

Ingrediënten

9 kleine aardappels
1 bleekselderij
1 laurierblad
1 knoflookteentje
boter
4 sjalotjes
selderij
bruinbroodkruimels of paneermeel
2 th gedroogde salie.
1/2 th majoraan
1/2 theel. Thijm
1/4 th paprikapoeder
zout en peper
1/2 l groentenbouillon (blokje)
crème fraîche
champignons
sjalot
bloem

Bereiden

Kook 9 kleine aardappels met 1 kleingesneden stengel bleekselderij, 1 laurierblad en 1 gesnipperde knoflookteen gaar. Fruit in 115 g boter 4 gesnipperde sjalotjes en 3 gesnipperde stengels selderij, voeg 300 g bruinbroodkruimels (paneermeel), 2 tl gedroogde salie, majoraan en thijm (1/2 tl van elk), 1/4 tl paprikapoeder, zout en peper toe. Voeg 0,5 l groentenbouillon (blokje) toe en laat dit 15 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 200 gr. Verwarm 3 eetl boter met 3 eetl crème fraîche (niet koken!) en bereid er met de aardappels puree van, breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de puree erover, bak in 30 -45 min. goudbruin. Maak de saus. Bak in 2 eetl boter 1 gesnipperde sjalot, 1/5 uitgeperste knoflookteen en 450 g champignons in plakjes zacht, schep uit de pan, houd het kookvocht apart. Smelt in de pan 2 eetl boter en roer er 2 eetl bloem door. Voeg het kookvocht en 3,5 dl groentenbouillon (3/4 blokje) toe en laat de saus al roerend binden. Voeg 2 eetl crème fraîche toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Geef de saus bij de pastei.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Andijviestampot met gebakken kaasblokjes
Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo
Jachtschotel met ham
Jachtschotel met appel en kaas
Hete bliksem

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes