Gekookte worteltjes met een volle romige dille saus. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een moot zalm of pangasiusfilet.
Kook de geschrapte worteltjes in een bodempje water in 15-20 minuten gaar. Maak ondertussen de saus.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem er ineens aan toe. Laat deze al roerend even gaar worden. Roer beetje bij beetje de melk en de room door totdat er een gladde saus ontstaat. Verbrokkel een halve bouillontablet in de pan en roer het geheel totdat het niet meer zichtbaar is. Voeg de dille toe en breng de saus op smaak met peper. Schep naar eigen inzicht de saus over de worteltjes.
Kommer (13-11-2020 18:47):
Het was een heerlijk recept
Ik snij dr wortels in kleine stukjes
Imke (07-01-2022 17:05):
Dit is de beste saus voor je wortels probeer het
Mark (09-05-2023 18:23):
Goed recept, heerlijke smaak bij wortels. Beter dan mosterdsaus ed.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |