Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Voorjaarssalade met kwarteleieren

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr groene asperges,beetgaar gekookt
1 zakje waterkers
12 kwarteleitjes,hardgekookt
voor de dressing:
3 el (eetlepels)olijfolie
1 el azijn,1 sjalotje, gesnipperd
1 tl (theelepel) mosterd
2 el tuinkruiden, gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
extra tuinkruiden om te garneren

Bereiden

Snijd de asperges in schuine stukken van 3-4 cm. Verdeel de sla en asperges over de borden. Halveer de eitjes. Klop een dressing van alle ingrediënten, voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Schep de dressing over de salade en bestrooi royaal met grof gehakte tuinkruiden.

Tip: Kwarteleitjes zijn heel fijn van smaak. Een kwarteleitje weegt maar 25 gram en is in twee min hardgekookt.
Kook ze net als een gewoon ei: prik er met een eiprikker een klein gaatje in en zet ze op in een pan met koud water en een beetje zout.
Zet de wekker als het water gaat koken en draai de vlam laag. Dompel het gekookte ei voor het pellen even in koud water. Laat de eieren even afkoelen alvorens ze te halveren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde courgettes
Stoofpeertjes
Roergebakken asperges met beenham (wok)
Gemarineerde radijsjes
Spitskool gratin

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes