Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kg stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
3dl water of 2 dl water en 1 dl rode wijn of 1 dl bessensap
stukje pijpkaneel
stukje citroenschil
wat citroensap
50 gr suiker
10 gr aardappelmeel

Bereiden

Schil de peren; laat de kleine heel,halveer de grote en verwijder de klokhuizen. Breng water of water met wijn/bessensap aan de kook met de pijpkaneel, citroenschil,citroensap en suiker en leg de peren hier in. Laat ze zachtjes gaar en rood koken in 3-4 uur. Haal de peertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder de pijpkaneel en de citroenschil en bind het kookvocht met aangemengd aardappelmeel. Schenk het vocht over de peertjes en serveer ze warm of koud bij vlees,kip,vla of pudding.
Bereidingstijd 3-4 uur. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus