Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stoofpeertjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
3dl water of 2 dl water en 1 dl rode wijn of 1 dl bessensap
stukje pijpkaneel
stukje citroenschil
wat citroensap
50 gr suiker
10 gr aardappelmeel

Bereiden

Schil de peren; laat de kleine heel,halveer de grote en verwijder de klokhuizen. Breng water of water met wijn/bessensap aan de kook met de pijpkaneel, citroenschil,citroensap en suiker en leg de peren hier in. Laat ze zachtjes gaar en rood koken in 3-4 uur. Haal de peertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder de pijpkaneel en de citroenschil en bind het kookvocht met aangemengd aardappelmeel. Schenk het vocht over de peertjes en serveer ze warm of koud bij vlees,kip,vla of pudding.
Bereidingstijd 3-4 uur.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spruitjesschotel
Gestoofde groene kool (bijgerecht)
Menestre uit Spanje
Aspergetaartjes
Kruidige schorseneren (Feestrecept)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes