Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hollands bonenpotje in kippenbouillon

Aantal personen: 2

Ingrediënten

200 gr snijboontjes, afgehaald, in ruitjes (1½)
1 kg tuinbonen (vuil gewicht), gedopt
600 ml zelfgetrokken kippenbouillon
1 el boter
1 el kippenvet (van bouillon of slager)
3 sjalotjes, fijngehakt
300-400 gr zeer kleine krieltjes (nieuwe aardappels), geschrapt
50-75 gr geraspte oude schapenkaas

Bereiden

Werp snij-en tuinbonen 3 min in 600 ml kokende bouillon. Giet af, stort direct in ijswater, laat uitlekken. Dop de tuinboontjes. Smelt 1 el boter plus kippenvet in braadpan, fruit uien langzaam goudgeel, houd apart. Bak krieltjes er omscheppend gaar in (ca 25 min) op zacht vuur, meng met uien. Roer groenten en kaas erdoor en serveer direct.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Italiaanse broccolisouffle
Gegratineerde groenteschotel
Knapperige andijvie-wraps
Gevulde koolrolletjes met mihoen
Asperges met kwarteleitjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes