Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde Spaanse uien uit de oven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 Spaanse uien ± 8 cm doorsnee
200 gr champignons
1 teen knoflook
3 ½ el boter
2 el gehakte peterselie
zout en peper
3 el paneermeel
3 dl bouillon
2 dl witte wijn

Bereiden

Snijd de onderkant van de uien, zodat ze kunnen staan. Snijd ook van de bovenkant een deel af, hol de uien met een lepel uit, maar laat de drie buitenste lagen intact. Hak de champignons, 125 gr van het uivruchtvlees en de knoflook fijn. Bak de ui en de knoflook in 2 el boter zacht, voeg de champignons toe en bak tot het vocht is verdampt. Schep er de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de uien tot 1 cm boven de rand en bestrooi de vulling met paneermeel. Verdeel de rest van de boter in stukjes over de uien. Plaats de uien in een kleine ovenschaal en schenk er zo veel bouillon en wijn bij tot ze voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminumfolie. Bak de uien 45 min in de oven, temper de oven na 20 min tot 180 graden. Neem de folie weg, bedruip de uien en bak nogmaals 30 min.
Lekker bij gestoofde kabeljauw en gekookte aardappelen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken witlof met varkensvlees
Gekarameliseerde witlof
Voorjaarssalade met kwarteleieren
Stapelen met bietjes
Koolrolletjes in een wildsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes