Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moksie Metie (gemengd vlees)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten (excl.marineertijd).

Ingrediënten

of
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
of
Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
250 gram kipfilet
boter

Bereiden

Kip in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm, de gekozen marinade aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren. Leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het daarna in de oven op 175-200 graden gaar; het vlees kan ook worden gegrild of geroosterd. Snijd het vlees in reepjes.
Marinadetip: in Suriname zet men het vlees
é
én dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie, Masoesa-Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti.

Variatietip: In plaats van kipfilet kan ook ander vlees worden gebruikt o.a. Masterbeef, rundvlees, karbonade, varkenslapjes, nasi- en bamivlees, kalkoenfilet, drumsticks, sparerib.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sandhia s Spaghetti (spaghetti met gamba s in rode saus)
Sjoerkoro Caribbean (Caribbische zuurkool met Masterbeef)
Broccoli
Drumsticks Sranang
Pekingeend Sranang (Surinaams-Chinese pekingeend)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes