Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moksie Alesie (gemengd rijstgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
3 theelepels Exotimex Knoflook
2 theelepels Aji-No-Moto
1 potje
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
75 gram gebraden kipfilet in dunne plakjes voorgesneden
200 gram groentemix
1 ui
3 eieren
olie
zout
250 gram kipfilet

Bereiden

Moksie Alesie (de rijst):
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog. Eieren met de ajinomoto in 3 eetlepels hete olie roerend fijn bakken en afscheppen.
9 eetlepels olie verhitten en de ui, knoflook en de peper hierin lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de gebraden kipfilet ( in stukjes gesneden van 2x1 cm) en de eieren de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen. Zout naar smaak toevoegen. Moksie Metie (het vlees):
Kipfilet in lange stukken snijden van bijv. 20x4 cm; 5 volle eetlepels Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes.
Marinadetip: in Suriname wordt het vlees
é
én dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Serveertip: Combineer dit gerecht met o.a.Faja Lobi Pinda-
Saté saus, Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met Aardappelsticks, Losie Foroe, Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet ook eens ander vlees o.a. Masterbeef, karbonade, varkenslapjes, drumsticks, spareribs of een combinatie hiervan; ook kan groentemix van eigen voorkeur worden gebruikt.
Moksie Metie is ook heerlijk als het bereid wordt door braden, grillen, roosteren, gourmetten, barbecuen en fonduen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gado Gado (groente-ei salade met gado gado saus)
Doksa Masala (eendenborstfilet in masala)
Nasi Goreng met Bakkeljauw
Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)
Broccoli

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes