Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Ingrediënten

Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
100 gram Kouseband
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
1/2 ui
7 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
25 gram gedroogde garnalen
2 stuks pimentkorrels
1 laurierblad

Bereiden

Olie verhitten, ui, eventueel knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Kippenlevertjes met Aardappelsticks, Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetti Omoe Snesie (Surinaams-Chinese spaghetti)
Murgie en Jhienga Tarkari (kip met garnalen)
Masala Verassing (garnalen met ananas in masalasaus)
Masterbeef Hollandia (gestoofde Masterbeef)
Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes