Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cassata

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr. cake
3 el. Marsala
50 gr. pure chocolade
250 gr. ricotta
75 gr. witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr Bigareaux

Bereiden

1.Bekleed een kleine ronde schaal (doorsnede ca. 20 centimeter) met plasticfolie.

2.Snijd de cake in dunne plakjes en leg deze op de bodem en tegen de wand van de vorm, houd 2 plakjes cake achter.

3.Besprenkel de cake in de vorm met marsala.

4.Rasp de chocolade grof.

5.Doe de ricotta in een kom en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.

6.Meng de chocolade en puddingvruchtjes erdoor.

7.Schep dit mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.

8.Dek het geheel af met de plakjes cake.

9.Laat de cassata minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

10.Stort de cassata dan op een platte schaal en verwijder het folie.

11.Eventueel kunt u de cassata nog bedekken met een dunne laag groene marsepein en/of garneren met de bigareaux.

TIP:

U kunt in plaats van ricotta ook evenveel kwark gebruiken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

warme kwarktaart
Citroen bavarois met aardbeiengelei (magnetron)
Brie met portpruimen
Rijstepap onder een karamellaagje
Aardbeien met mascarpone

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes