Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
6 ongepelde knoflookpitten
16 grote gedroogde guajillo pepers
1 tl gedroogde Mexicaanse oregano (geen Italiaanse of Griekse)
1/4 tl vers gemalen zwarte peper
1/4 tl komijnzaadjes
4 dl bouillon
1 1/2 lepel olijf olie
zout naar smaak
1 1/2 theelepel suiker
Bereiden
- Pof de knoflookpitten 15 minuten in een matig hete oven.
- Pel ze en hak ze grof.
- Maak de pepers schoon (handschoenen gebruiken) en leg ze even in de oven of gril ze aan beide kanten.
- Leg ze 30 minuten in een bak met heet water.
- Roer ze regelmatig door.
- Giet het water eraf.
- Maak de oregano, peper en komijn fijn in een vijzel.
- Doe ze samen met de pepers, knoflook en een schep bouillon samen in de blender.
- Bepaal de dikte van de saus door toevoeging van bouillon.
- Passeer de saus.
- Verhit wat olie in een sauteuse en voeg de saus toe.
- Even goed doorverwarmen. Daarna bouillon toevoegen en 30 minuten op zacht vuur reduceren.
- De dikte van de saus komt overeen met een lichtgebonden soep.
- Op smaak brengen met zout en suiker.
Opmerking:
De bouillon wordt ook wel (deels) vervangen door ontvelde tomaten.
Bron/inzender: